De tuin: blog 1

Door Diede Maas | Urban Nature Consultancy Team

Wij zijn het Urban Nature Consultancy team vanuit Wageningen UR (University & Research centre). We willen ons graag beter voorstellen.

Goede spreiding
Het Urban Nature Consultancy Team is een interdisciplinaire groep van vier biologen en twee land- en watermanagers. Wouter van Andel en Maaike Griffioen zijn gedragsbiologen, die ook geïnteresseerd zijn naar de integratie van fysische processen binnen het organisme en de omgeving waar het zich in bevindt. Thijs Kabel is een evolutiebioloog die adaptaties van levende wezens naar hun omgeving erg interessant vindt. Diede Maas heeft ervaring met ecologie en voedselwebben binnen een systeem. Tim Jan Huldman en Luuk de Vetten zijn de land- en watermanagers. Hierbij is Tim meer van het water management en Luuk van de bodem. Al met al een goede spreiding dus, en we sluiten mooi aan bij wat de verwachtingen zijn van dit project.

Toptuin
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het onderzoeksvoorstel. Dat is inmiddels goedgekeurd door onze opdrachtgevers Bram ten Cate en Frans van Alebeek. We zijn hiervoor een kijkje komen nemen in de tuin, zoals is te lezen in een vorig blog. We raakten door deze visite erg gemotiveerd en zijn ervan overtuigd dat we een mooi eindproduct zullen leveren. Iedereen kan er zeker van zijn dat er een toptuin komt waar menigeen van zal kunnen genieten.

Oplossingen
Inmiddels zijn we bezig aan de inhoud. We zijn informatie aan het zoeken zodat we de beste oplossingen voor de verschillende problemen en wensen kunnen formuleren. We zouden het leuk vinden om hier nog contact over te hebben, als we nog een keer langskomen bijvoorbeeld.

Pearl Jam – Garden

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De tuin: blog 1

  1. Loes Mertens zegt:

    Hoi UNCT’ers! Wat een tof project hebben jullie te pakken gekregen! 🙂 Toevallig ben ‘k zelf ook een Wageningse alumni en werk nu bij biologisch zaadteeltbedrijf de Bolster. Onlangs zag ‘k dit filmpje: http://vimeo.com/28055108 en werd erg geïnspireerd door het idee om hout/groenafval-snippers te gebruiken als bodembedekking. Het filmpje heeft weliswaar een zeer hoog ‘Halelujah’ gehalte – in die prachtige Amerikaanse stijl – maar ik vond het zeker het delen waard! Vriendelijke en ondersteunende groene groeten, v. Loes

  2. Dank je voor de tip, Loes! We nemen ‘m mee. De UNCT’ers hebben deze week hun presentatie gegeven. Sjonge, wat een goed werk hebben ze geleverd. Wij hebben heel wat te bestuderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s