De Klusparade, nog meer namen

klusparade3Hoe dichter we bij Wijken voor Kunst komen, hoe meer deelnemers aan de Klusparade we kunnen onthullen. Anderhalve week geleden gaven we een eerste lading weg. Inmiddels zijn er nog meer kunstenaars, performers, modemakers en ‘foodies’ bekend.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het weer Wijken voor Kunst. Op de Hommelseweg en de Nijhoffstraat organiseren we dan de Klusparade. Kunst, klussen en knutselen voor jong en oud! Oh ja, en lekker eten en drinken! En… wie geïnteresseerd is om een klushuis te kopen mag ook langs komen. De meeste panden zijn open.

Modekwartierburen
In klushuis Nijhoffstraat 18/20 is modeontwerpster Katja van Groningen aan het klussen. Maar tijdens de Klusparade exposeert ze hier. Katja heeft haar winkel Blithe, midden in het Modekwartier tegenover Station Klarendal. In de Nijhoffstraat is ze te zien samen met haar modekwartierburen: Okimono. En wat die met klushuizen hebben? De ontwerpen van een paar van hun T-shirts zegt genoeg.

okimonoklustshirt

Wolfskinjassen
In de tuinen achter de panden aan de Hommelseweg zijn allerlei lekkere dingen te koop. En als je daar bent, kun je meteen naar Hommelseweg 77. Daar treedt klusser Ruben Leijh op met zijn band. In Hommelseweg 73 is Stefan Papp te zien met Campingplatz Albrecht. Papp speelt/leest deel drie van de reeks monodrama’s Remsporen, van Chiel Jaspers. Die gaat over een rondreizende wolfskinjassenverkoper, reizend van camping naar marktplaats.. even zonder Roemeense.

We hadden al gezegd dat Halbe Vonk van Wijnkoperij Pangkarra in Hommelseweg 69 staat. Je kunt hier wijnen proeven. De ruimte wordt aangekleed met een expositie van Halbe’s buren op de Spoorwegstraat: NEXIT architecten. En die hebben dan weer de plannen voor de renovatie van Sint Martens Hof getekend.

Tuinieren en groenten telen
Als je naar het oude Portaal-kantoortje op Nijhoffstraat 38/40 gaat, dan zie je binnen werk van Don Buma. Neem er de tijd voor, maar daarna moet je vooral even doorlopen naar de tuin erachter. Daar zullen de mensen van Kweekland op de Dalweg (boodschappenservice PUURland en tuinvrouw TeBuiten) laten zien wat biologisch tuinieren en zelf groenten telen écht inhoudt. Dat wordt smullen.

kweekland

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De Klusparade, nog meer namen

  1. helena debleclourt zegt:

    Het ziet er allemaal heel goed en inspirerend uit, ik kom zeker kijken. !!

  2. Leuk! Tot de 21e en/of de 22e!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s