De Klusparade, de eerste namen

klusparade3Wijken voor Kunst is op zaterdag 21 en zondag 22 september. Dan organiseren wij op de Hommelseweg en de Nijhoffstraat de Klusparade. Kunst, klussen en knutselen voor jong en oud! Oh ja, en lekker eten en drinken!

In heel veel klushuizen – ook die nog te koop staan – zijn er workshops, exposities, installaties en een stripbeurs. In de tuinen achter de klushuizen van Sint Martens Hof (als je bij de Marten van Rossumstraat het Jan Nuldenhof inloopt) zijn er allerlei delicatessen te koop.

We zijn te zien op de website van Wijken voor Kunst (hou die sowieso in de gaten!). En we zullen hier regelmatig een update geven. De eerste namen zijn al uitgelekt. Hou je vast…

Workshops en fluisterstoelen
Voor jong en oud zijn de workshops van Abe en van Alexander. Abe Borst (ook bekend als Squabe) gaat grottekeningen maken. En Alexander Smith | Studio Iskander maakt met de deelnemers levensgrote tekeningen van stoepkrijt.

squabe

Squabe, klik op plaatje voor groter formaat

Wat er gaat gebeuren in klushuis Hommelseweg 69 is wel 18+. In het huis waar vroeger zijn oma woonde gaat Halbe Vonk, eigenaar van Wijnkoperij Pangkarra, een soort van workshop wijnzuipen, eh… wijnproeven geven. En dan is er ook nog de vertelster die de buurt vertelt: Sofia Opfer. Ergens op de Klusparade staan straks twee fluisterstoelen. Daarin zijn buurtverhalen van Sofia te horen, zoals het verhaal over de Hommelseweg.

Geluidskunst en spripbeurs
Twee onderdelen zijn op herhaling, omdat ze bij Wijken voor Kunst 2011 al zo succesvol waren. Karel van der Eijk, (geluids)kunstenaar en niet onverdienstelijk doedelzakspeler, krijgt weer een klushuis tot zijn beschikking om zich helemaal in uit te leven. Tot wat voor bizarre installatie dat vorige keer leidde kun je in dit filmpje zien.

karelmaking of

Karel(s) van der Eijk

En er komt weer een stripbeurs! Alle beroemde Arnhemse en (jaja) Nijmeegse striptekenaars en illustratoren komen in klushuis Hommelseweg 81 hun werk signeren en originelen verkopen. Net als in 2011 is klusser Floris al helemaal in de zevende hemel…

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s