Onwerkbaar

Hartstikke fijn om te schaatsen en sleeën al die sneeuw en ijstoestanden, maar als klussers hebben we inmiddels een broertje dood aan de kou. Onze eigen werkzaamheden en die van de aannemer worden er namelijk behoorlijk door in de war gegooid. Het is een koud welkom in de wondere wereld van de onwerkbare dagen.

Volgens bouwkosten.nl kan “een werkdag (…) als onwerkbaar worden beschouwd wanneer daarop door omstandigheden buiten de aansprakelijkheid van de aannemer gedurende ten minste vijf uren, respectievelijk ten minste gedurende twee uren, door het grootste deel van de werknemers of machines niet kan worden gewerkt”. Sinds begin december hadden we er door de kou tientallen daarvan!

bouwkrokusOok onze eigen planning hangt aan elkaar van acties die vertraging oplopen. Om de balken te vervangen moeten ze in de menie gezet, maar het is te koud om te verven. De balken moeten vastgezet, maar het is te koud om te metselen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen te doen en zijn de eerste tekenen van de lente ook zichtbaar.

Dit bericht werd geplaatst in stand van zaken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s