Ontwerp voor de laatste huizen

klik op foto voor groter formaat

Woensdagavond presenteerde NEXIT architecten het Definitief Ontwerp (DO) van de laatste huizen van Sint Martens Hof. Dat zijn vijf huizen op de Nijhoffstraat, of zoals we intern zeggen: Bouwblok D. Begin volgend jaar start aannemer KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling de cascorenovatie, naar het DO van NEXIT. Architecten Addy de Boer en Maurice L’homme gaven tekst en uitleg.

Aan de voorkant was in eerste instantie op de begane grond een laag stucwerk bedacht, maar de gevels blijven toch geheel uit baksteen opgetrokken. Aan de achterkant komt wel een nieuwe laag isolatiestuc. De balkons krijgen stalen hekwerken. Mogelijk wordt het bestaande hekwerk hergebruikt. Dat is afhankelijk van de kosten. De balkonvloeren worden van hout. Twee woningen krijgen een aanbouw. Op de tekeningen zijn de gevelkleuren al ingetekend, maar daarover is nog geen definitief besluit genomen.

De kopersvereniging brengt het DO zo snel mogelijk in stemming. Daarna gaan aannemer, constructeur en kostenexperts calculeren en wordt de vergunning voor Bouwblok D bij de gemeente ingediend.

Ondertussen blijven de klussers op de Nijhoffstraat druk bezig met het sloop- en stripwerk aan de binnenkanten van hun huizen.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s