Klusdiner

Dit weekend organiseerde Portaal Arnhem/Klusfactor een diner voor de winnaars die Klusfactor op Facebook hebben geliked. Het evenement en het menu werden bedacht door Tineke en Hester. Het werd een geslaagde avond, zo blogde een van de winnaars.

Door: Paul Clappers (Arnhem Dichtbij.nl) | Foto’s: Erik Vos (Het Lab)

klik op foto voor groter formaat

Zonder het te weten heb ik meegedaan aan een winactie op Facebook. En nog gewonnen ook! Een klusdiner voor twee personen, samen met nog acht andere winnaars in een origineel Klushuis. Gisteravond om 18.00 uur mochten we aanschuiven op Nijhoffstraat 11, het huis van Casper. Alhoewel, huis.. Dat is het nog lang niet. “Over een jaar moeten we er in kunnen wonen. Mijn vriendin is kunstenaar en krijgt haar atelier beneden. Boven gaan we wonen en bouw ik mijn muziekkamer. Helemaal geluiddicht zodat ik altijd kan spelen om mijn Hammondorgel.” Voorlopig zijn ze dus nog wel even druk. Maar vanavond niet.

klik op foto voor groter formaat

Hester en Tineke hebben het menu bedacht en verzorgen de aanwezige gasten de hele avond in stijl. Als aperitiefje krijgen we een prosecco met vlierbessensiroop van de buurvrouw en zelfgebakken brood met voegspecie, grondverf, rooie menie en stopverf. Nooit geweten dat het zo lekker kon zijn.. Daarna volgt latexsoep, bijmengen met groene of rode kleurstof. Als hoofdgerecht een pofkip (die met een hamer uit zijn zoutkorst bevrijdt moet worden), friet van de snackbar, huisgemaakte appelmoes en heerlijke zelfgemaakte mayonaise. Eigenlijk kan ik dan al niet meer maar er moet nog gebouwd worden. Aan het toetje. We mogen zelf een droomhuis bouwen van cake, slagroom, marsepein en chocoladesaus. Voor sommige dingen ben je nooit te oud.

klik op foto voor groter formaat

Van de tien winnaars zijn er maar zes op komen dagen. Maar in een buurt waar iedereen aan het klussen is, zijn altijd hongerige mensen te vinden. Ellen en Pim schuiven aan, samen met gastheer Casper. Van boven klinken de hele tijd hamers, zagen en andere bouwgeluiden. Mooie vent die Casper, gaat zelf uitgebreid eten en drinken en laat anderen een beetje werken op zaterdagavond. Maar zijn pretoogjes verraden hem. “Van de week heb ik gewoon wat geluiden van de bouw opgenomen. Je moet tenslotte toch een beetje sfeer creëren bij een Klusdiner.” Aan alles is gedacht en alles heeft een verhaal. Zelfs de wijn heeft een link met klussen. “Ooit gezien bij Ik Vertrek”, vertelt Tineke. “Een homo bleek toch geen homo en trouwde een vrouw. Ze vertrokken naar Italië om een wijngaard te beginnen. Maar zoals altijd moest er eerst flink verbouwd worden.” De ex-homo bleek toch weer wel homo en vertrok weer, de dame bleef achter om een bijzonder lekkere wijn te maken.

klik op foto voor groter formaat

Voldaan en vol van een bijzondere avond met mooie mensen vertrekken wij ook weer. Nog niet aangestoken met het klusvirus maar wie weet… Eerst vandaag maar eens de tuin winterklaar maken. Dat vind ik al een hele klus.

(Lees het blog ook op Arnhem Dichtbij en bekijk daar de tig foto’s die Erik Vos heeft gemaakt.)

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Klusdiner

  1. annemarie zegt:

    hey Tineke, ziet er lekker uit. Ook de tekening met hoe het gaat worden, zal je op de been houden in het klussen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s