Materialen proeven

Al heel lang stonden wij te popelen om de materialen waarmee de aannemer onze gevels en daken gaat renoveren eens te zien en te voelen. ’t Is de detaillering die ‘t ‘m doet, tenslotte. En de bouw gaat bijna beginnen. Maandagavond was het eindelijk zover. We gingen op bezoek bij KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling.

Uitvoerder Paul van Son, projectcoördinator Kevin van den Tillaart en projectleider Han Driessen (vlnr) vertelden over hun aanpak. In vier blokken van telkens vijf woningen haalt KuiperBouw de daken eraf en vervangt of herstelt de houten spanten met staalconstructies. Tegelijkertijd worden de voor- en achtergevel gerenoveerd en geïsoleerd. KuiperBouw gaat eind deze maand beginnen en hoopt rond februari/maart de laatste panden af te ronden.

Ze lieten ons maandag ook monsters zien. Van de dakplaten, bijvoorbeeld, die iets dikker zijn dan normaal omdat ze een hogere isolatiewaarde hebben (een rc van 4,5 in plaats van 3). Maar ook van het isolatiestucwerk dat op de buitenmuren van onze achtergevels komt.

We moeten nog wat keuzes maken, individueel of collectief. Per huis moet bekeken worden of de kozijnen iets naar binnen komen te liggen. Dat is een iets duurdere optie, maar het biedt wel ruimte voor zonwering. En wat voor materiaal komt er onder de ramen, voor waterafvoer? Zink of aluminium?

Daarnaast moeten we collectief nog een keuze maken voor voordeuren. En we moeten op zoek naar mooie – betaalbare – kozijnen. Want standaardkozijnen voor nieuwbouw vinden we niet passen in onze panden die stammen uit ongeveer 1900. We willen iets wat zoveel mogelijk lijkt op de huidige ramen, zodat het gevelbeeld aan de voorkant historisch blijft.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Materialen proeven

  1. Leendert zegt:

    By the way: klik op foto’s voor groter formaat (ze zijn van Casper Teijgeler).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s