Beauty Contest Wijkaanpak

Bijna vielen we gisteren alweer in de prijzen. KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing en De Beuk (adviesbureaus voor stedelijke vernieuwing en wijkaanpak) organiseerden een zogenaamde ‘Beauty Contest Wijkaanpak’. Wijken die vinden dat ze goed bezig zijn, konden zich hiervoor inschrijven. En Sint Marten was een van de vijf genomineerden!

Actieve buurtbewoners
Ids Breeuwsma van Portaal Arnhem had een geweldige videoclip van strak drie minuten gemaakt. Daarin kwamen leuke, actieve buurtbewoners even in beeld en aan het woord. Van klusser Hester werden ook wat quotes opgenomen.Onderling verbonden

Sint Marten heeft veel om trots op te zijn: de eetgroep, Kom Op voor een Duurzame Wijk, de Groene Vos, het boerderijterrein. En er wordt hard gewerkt aan nog meer om trots op te zijn, zoals de kluspanden van Sint Martens Hof en het kleurenplan van Kim van Savooyen. En al die projecten zijn dan ook nog eens onderling in meerdere of mindere mate aan elkaar verbonden.

Samenwerken
Tussen de presentatie en de prijsuitreiking was er ruimte om met andere professionals en bewoners te praten. Leuk om te merken dat iedereen het over een paar dingen roerend eens is: actieve buurtbewoners en betrokken professionals máken samen een wijk. En als die op de juiste manier weten samen te werken, komt dat ten goede aan uiteindelijk iedereen die in een wijk woont.

Gouden Bakool
Aan de mannen van YouRule! uit Eindhoven hadden we een geduchte concurrent. Uiteindelijk gingen ze dan ook aan de haal met de ‘Gouden Bakool’ (een gouden bako-sleutel). En eerlijk is eerlijk: ze wonnen terecht. Met een goed verhaal. Namelijk het op het juiste spoor zetten van moeilijke, kansarme en overlast gevende jongens.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s