We hebben de Gouden Kluskabouter

En de winnaar is:


(filmpje Casper Teijgeler 00.00 – 00.58 min.)

Dinsdagavond 8 mei won Sint Martens Hof de Gouden Kluskabouter. Dat was de eerste prijs in de Doe Het Zelf Stedenbouw-wedstrijd die werd georganiseerd door CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem). Klusser Hester ontving de Gouden Kabouter uit handen van Voorzitter Janny Rodermond, directeur van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. De tweede prijs was voor Hoeve Klein Mariëndaal. Kunstwerkplaats Schuytgraaf won het brons.

Bottom-up
Dat de eerste prijs naar de klushuizen ging, was niet zo gek. De Gouden Kluskabouter is een publieksprijs en er waren dinsdagavond nogal wat klussers in Showroom Arnhem aanwezig om op ons project te stemmen. We zijn er vooral trots op dat we met acht andere fantastische ‘bottom up’-projecten de shortlist van CASA hebben gehaald. Er was een lijst met 26 Arnhemse gegadigden. Naast bovengenoemden belandden het Departement Tijdelijke Ontwikkeling, Kamp Koningsweg Noord, Locatie/Spatie, de Lommerd, OK72 en Sk8hal op de shortlist. Allemaal personen en collectieven die succesvol het initiatief namen om zelf een gebouw of gebied te (her)ontwikkelen.

Energie
En we zijn trots op de presentatie van Hester en het begeleidende filmpje dat Casper had gemaakt. In haar verhaal beschreef Hester hoe een groep actieve bewoners heeft gestreden tegen de sloop van de woningen aan de Marten van Rossumstraat, Hommelseweg en Nijhoffstraat, hoe gemeente en woningcorporatie Portaal overgingen tot verkoop van de ‘krotten’ en hoe voortvarend kopersvereniging Sint Martens Hof aan de slag ging. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen instanties en particulieren, vond jurylid Frank Pörtzgen. Hij prees de energie die – nog steeds – uit het gezamenlijke project komt en de positieve impact van de klushuizen op de wijk Sint Marten.

 

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op We hebben de Gouden Kluskabouter

  1. Van harte gefeliciteerd!!!

  2. Ditty zegt:

    Trots op St.Martenshof en haar activelingen. Vooral trots op Hester!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s