Zwembad in de kelder

Het was paniek op de Hommelseweg, zo rond middernacht. Na verhalen over geknapte waterleidingen in de klushuizen van Ya-Thing en Roel en van Lotte en Rob op de Nijhoffstraat, ging Hans ook maar eens kijken in de woning van Tineke en hem. Ja hoor: de kelder van Hommelseweg 71/73 stond tot aan het plafond vol water. En ook de kelder van Arjenne en Ruben (75/79) was veranderd in een zwembad.

Watersnoodrampje
Een indoor watersnoodrampje dus, en meteen belde Hans de brandweer. Twee mannen van het team wateroverlast plaatsten razendsnel mobiele pompen in de kelders. Daarna gingen ze met twee medewerkers van Vitens op zoek naar de bron van al dat water. Ze kwamen tot de conclusie dat er een geknapte waterleiding moest zijn in het pand Hommelseweg 67/69. Alleen: ze konden niet bij de hoofdkraan. Het pand is nog van de gemeente en de sleutel lag in een onbereikbare la ergens op het gemeentekantoor.

Watermannen
Dus om bij de hoofdkraan te kunnen moesten de watermannen met hulp van de beheerder en een agent de deur inbeuken. (Nou is het huis dat wel gewend, talloze krakers gingen hen voor. Toch was het een vreemd gezicht om de gemeentelijk vastgoedbeheerder samen met een politieagent een pand te zien kraken.) Met wat acrobatische toeren lukte het uiteindelijk om de hoofdkraan dicht te draaien.

Kurkdroog
De kelder van Hester en Leendert (Hommelseweg 79/81) is trouwens kurkdroog gebleven. Daar beneden zit blijkbaar wel een degelijke woningscheidende wand.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zwembad in de kelder

  1. Leendert zegt:

    En uiteindelijk was Hommelseweg 79/81 vandaag toch aan de beurt: geknapte watermeter. Gelukkig had Hester het al snel in de gaten. Er stond bij ons een paar centimeter water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s