Waar kwam dat pistool nou vandaan?

Bang, bang, shoot, shoot

Tijdens onze eerste tuinklusdag, in maart vorig jaar, ontdekte Hester een pistool met munitie achter een van de klushuizen. Op een steenworp afstand van waar vroeger de Politie Huiskamer was! We hebben de politie ingelicht, en zij hebben onderzoek gedaan.

Twee agenten van de Politie Gelderland-Midden hebben de Walther P5 met verroeste loop en de patronen meegenomen. Het wapennummer bleek nog zichtbaar. En zo konden ze de herkomst van het pistool makkelijk achterhalen: “Het bleek het dienstwapen te zijn van een politieman die het in 1991 kwijtraakte. Zijn naam stond overigens ook op het doosje met kogels.”

Ingebroken
Iedere diender hield vroeger zijn of haar dienstwapen in huis. Op een dag werd er bij hem ingebroken en zijn wapen was weg. Hij is er altijd van overtuigd geweest dat de dader wist dat ‘ie inbrak in een woning van een agent. Dezelfde dag werd er in Terborg ook ingebroken bij een collega. Daar werd een wapenstok weggenomen. Er is een verdachte aangehouden, maar die werd later vrijgesproken. Dat het wapen uiteindelijk bij een politiebureau is gevonden, is wel bijzonder, zo vinden ze bij de politie.

Coffeeshop
Maar hoe het pistool uiteindelijk in Sint Marten terecht is gekomen? Politie Gelderland-Midden: “Dat zal wel een raadsel blijven, hoewel we onze vermoedens hebben. Voor de Politie Huiskamer was er een coffeeshop in het pand gevestigd. We gaan er vanuit dat daar criminele activiteiten plaats vonden.”

Het oude dienstwapen en de patronen zijn inmiddels vernietigd.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s