Parlez-vous klussen?

Als nieuwe klusser ben je druk bezig met slopen, strippen, rekenen en vergaderen. Je zou bijna vergeten dat je taalvaardigheden net zo belangrijk zijn. Je krijgt namelijk een spoedcursus jargon.

Van vo en cpo

Dat begint bij de architect. Nexit maakt een ontwerp in so, vo, do: schets, voorlopig en definitief ontwerp. Ondertussen vergaderen we met de kopersvereniging op de driewekelijkse ALV over de uitkomst van het bouwteam en de nieuwigheid van cpo-projecten. De verslagen komen in de dropbox.

Een heet hangijzer is duurzaamheid, want welke rc-waarde willen we voor onze dwars- of langskap? En gaan we voor kokosisolatie, hwa of een zonneboiler. En wat is daarvan de terugverdientijd?

geen hwa bij de bsa graag

Avez-vous un vuistje?

Gelukkig komen we nog aan klussen toe. We halen de fermacell van de metalstud, en die dakplaten van eternit, is dat met of zonder asbest? Iedereen heeft wel een vuistje, leent elkaars breekhamer of huurt er een bij Vosz. Het afval brengen we met de tandemasser of groenaanhanger naar de Sita of er komt een schoon puin of BSA-container van Jansen.

Duurzaam dialect

Voor de opname (koud en warm) wordt het casco bekeken. Hoe is de staat van de boeiboorden, muurplaten en de constructieve strijkbalken? Zijn er losliggende vorsten of verroeste latijen?

Binnenkort draaien we onze hand niet meer om voor de finesses van dit Nederlandse dialect, voor nu zijn we blij met elkaars uitleg en het Internet.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Parlez-vous klussen?

  1. Hester van de Grift zegt:

    ben benieuwd wie de plintladder gaat halen…

  2. Leendert zegt:

    Wat een keuzes, allemaal. HR+ of HR++? Wat doen we met de kilgoot? Sprames beton B25? Het inhakken van de liggers? Hoe ga je om met een sp? Oh ja, en in de dropbox staat nog een lijst met aan te vragen OA-LEV… Pak het PvE er nog eens bij, wat zegt dat over BVO en NVO? En hoe zit het met de aansluiting van de hwa’s? De MS-wanden? Vragen, vragen, vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s