Twee fases één gedachte

Als tweede fase kopers zijn we op een rijdende trein gesprongen. We sloten ons een halfjaar later aan bij de vereniging, maar vergaderen volop mee en klussen hard om de achterstand in te halen. Er moet gestript worden zodat de aannemer een prijsopgave kan maken.

Voorzetwand met brandgevaarlijke isolatie mag weg

Het voelt raar: langzaam maken we van een bewoonbare woning een onbewoonbare. “Zullen we dat voorzetwandje er wel uithalen? Het ziet er toch goed uit”. De aannemer geeft uitsluitsel: “er zit brandgevaarlijke isolatie achter”, zegt hij. “Het plafond mag je laten zitten”. Het plafond is lelijk en verlaagd, dat willen we niet. Bovendien zegt de asbestspecialist dat niet uit te sluiten valt dat er asbest onder zit. Destructief onderzoek moet uitwijzen of dat zo is. Weg halen dus.

Na hard werken is het plafond eraf. Het oorspronkelijke plafond is er niet zo goed aan toe, dus ook die gaat eruit. Onze beloning is een schitterende hoge, én asbestvrije, ruimte!

 

Op de dag van de kostenopname lopen de aannemer en constructeur door het huis. De vloer wordt bestudeerd, scheuren in de muur bekeken en er wordt gepraat over het dak. De constructeur geeft het verlossende woord: de tussenwand op de begane grond mag eruit. Mijn vrienden laten het zich geen twee keer zeggen. Nu kunnen we zien hoe onze woonkamer gaat worden.

Woonkamer in wording

Ook onze buren strippen er op los. Inmiddels zijn we zover dat de bouwaanvraag voor beide fases tegelijkertijd ingediend kan worden. De tweede fase bestaat niet meer: we zijn één project!

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Twee fases één gedachte

  1. Hester van de Grift zegt:

    Leuk stukje Ties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s