Schetsontwerp klushuizen tweede fase

Op woensdagavond 12 oktober presenteerden Addy de Boer en Maurice L’homme van NEXIT architecten het Schetsontwerp (SO) van de vijf klushuizen aan de Nijhoffstraat die in de tweede fase zijn verkocht.

Aan de voorgevels verandert er in wezen niet veel. De kwaliteit wordt alleen verbeterd doordat de gevels op de begane grond – waar nu wit geschilderde stenen zitten – een laag stucwerk krijgen. (De laag erboven staat nu als wit vlak op de tekeningen, dat betekent dat hier het metselwerk te zien blijft.)

Het achteraanzicht wordt wel anders. Allereerst zullen de houten planken aan de gevels tussen de daken verdwijnen. Die zijn te slecht en bieden ook geen architectonische meerwaarde. Er komt wel weer hout (red cedar) in het gevelbeeld, maar dan lager: in de uitbouwen en balkons op begane grond en eerste verdieping.

Er komt een wisselend patroon van uitbouwen en veranda’s met balkons daarboven. Die krijgen allemaal dezelfde diepte (ongeveer 2,8 meter). Dat maakt het mogelijk om in de toekomst eenvoudig alsnog een uitbouw neer te zetten.

De ideeën van NEXIT vielen in goede aarde. Maar er is nog geen definitieve ‘go’ of ‘no go’. Die volgt na dit weekend als alle klussers van Sint Martens Hof commentaar hebben gegeven en de bewoners van de vijf Nijhoff-panden in conclaaf zijn gegaan.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s