Iep! (2)

Wie schetst onze verbazing. Vandaag kregen we een brief van de gemeente over de kapvergunningen van de bomen in onze tuin. Daarin staat dat we de iep mogen kappen. We hoeven niet opnieuw een vergunning aan te vragen. De reden is triviaal: in de gehele vergunningprocedure die vanaf februari loopt werd altijd gesproken van ‘bomen’ en werden esdoorns of iepen niet bij soortnaam genoemd.

Bovendien stelt de gemeente: “Inmiddels heeft onze boomdeskundige geconstateerd dat de boom inderdaad een iep betreft. Daarnaast heeft hij aangegeven dat het voor de beoordeling niet uitmaakt of het een esdoorn of een iep is, de boom is qua vorm, soort en formaat namelijk niet bijzonder te noemen en deze boom L heeft daarnaast een plakoksel. Ook nu het een iep betreft adviseert hij dan ook dat de boom mag worden gekapt.”

Omdat IPC Groene Ruimte morgen – 22 september – weer in onze tuin aan de slag is, zullen zij dan ook de iep gaan kappen. We weten dat dit buurtbewoners pijn zal doen, en het gaat ons ook aan het hart. Maar we gaan dit na de verbouwing compenseren met het planten van nieuwe bomen.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Iep! (2)

 1. louise zegt:

  “We weten dat dit buurtbewoners pijn zal doen, en het gaat ons ook aan het hart. Maar we gaan dit na de verbouwing compenseren met het planten van nieuwe bomen.”

  De iep staat 25 meter van mijn huis en ik wou de iep behouden. Ik ben vaak in gesprek geweest met de toekomstige bewoners, maar ze wilden hun plannen niet wijzigen voor de omwonenden van de tuin.
  Op de plek van de iep komt een fietsschuur voor minimaal 20 fietsen dus geen boom komt er voor terug op die plek. O nee ze weten nog niet waar die fietsschuur komt laten ze me weten…maar hij moet er komen..dus laten we uit voorzorg maar alle bomen daar nu kappen. Over 2 jaar na de dure verbouwing kijken ze hoeveel geld ze nog overhouden voor de tuin en de 6 nieuwe bomen en de schuur.
  Oftewel de buurt heeft minimaal 1 jaar lang straks overlast van bouwwerkzaamheden, de bewoners zelf wonen nog ergens anders dan. En pas als de woningen klaar zijn en de bewoners hun intrek doen, gaan ze naar hun tuin kijken. Welkom in de buurt klussers en fijn dat jullie totaal niet rekening houden met de omwonenden!!! Dat is een mooie start.

 2. Ray zegt:

  ‘met ‘de brief’ in de hand, bezit je het hele land’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s