CPO subsidie

We schamen ons er niet voor: Sint Martens Hof is nu officieel toegetreden tot de grote groep ‘subsidieclubjes’ in Nederland. Subsidieclubjes worden nogal eens argwanend bekeken. En dat is maar goed ook. Daarom leggen we het graag even uit.

Via de gemeente Arnhem krijgen wij 70.000 euro aan subsidie (dat is 3500 per pand) die de Provincie Gelderland beschikbaar stelt om CPO te bevorderen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. En dat is wat wij doen. Met al onze twintig buren geven wij architect en aannemer opdracht om het casco van onze huizen te renoveren.

Betekent die subsidie dat we onze huizen van jullie belastinggeld gaan renoveren? Nee! De subsidie is bedoeld om de kosten te dekken van ‘de randverschijnselen’ die bij een CPO proces komen kijken.

Randverschijnselen? Nu lijkt het helemaal wat duister te worden… maar ook dat valt wel mee. Het gaat om kosten die we moeten maken omdat we het project collectief aanpakken. Als je zelfstandig een huis gaat verbouwen hoef je niet te vergaderen met twintig buren over statuten, kosten, de tekeningen van de architect, de afspraken met de aannemer etc. etc. Wij wel. En daarvoor maken we kosten, zoals bijvoorbeeld de inzet van procesbegeleider Martijn Kok van Urbannerdam en het huren van vergaderruimtes (en dat kan oplopen, want zoals je weet vergaderen wij nogal veel). Die worden voor een deel vergoed met die CPO-subsidie.

Het echte werk – bouwen – betalen we gewoon van onze eigen zuurverdiende centjes.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s