Welstand lyrisch over klushuizenproject

Het lijkt de Spaanse inquisitie wel! Iedereen met bouwplannen is doodsbang voor de Welstandscommissie. Dat is niet zo gek. Het moet heel zuur zijn als je met bloed, zweet en tranen een compleet ontwerp hebt gemaakt. En dan wordt het afgeschoten op – schijnbaar – onbelangrijke details. 

Maar het kan ook anders. Samen met NEXIT architecten kozen wij er voor om de Welstandscommissie zo vroeg mogelijk bij onze plannen te betrekken. Mocht er dan iets mis zijn, dan kunnen we het altijd nog aanpassen. En zo zaten NEXIT en Sint Martens Hof begin augustus al aan bij de Arnhemse Welstandscommissie, nog voor het Voorlopig Ontwerp is vastgesteld.

De ‘inquisitie’ had een paar hele kleine punten waar we nog aan moeten werken. En nog niet alles is ingevuld.

Maar over het algemeen waren ze lyrisch over onze plannen!

Een citaat uit hun eerste advies:
“De commissie is onder de indruk van het initiatief van de kopersvereniging om het geheel collectief op te pakken. De analyse van de architect is helder en scherp. De zoektocht tot nu toe is veelbelovend en ingenieus. Ook het idee voor een deels collectieve tuin en met daarin één gebouw waarin de bergingen zijn gesitueerd is goed. Ook de aandacht voor een collectieve en kwalitatieve hoogwaardige oplossing voor de erfafscheiding wordt door de commissie gesteund. De commissie is ook enthousiast over het feit dat de vroegere winkels weer bezet gaan worden door nieuwe bedrijfjes (aan huis).”

Eind augustus zitten we weer bij Welstand. Kort daarna hoopt Sint Martens Hof groen licht te geven op het Voorlopig Ontwerp van NEXIT. Dan gaan ze werken aan het Definitief Ontwerp. Als alles volgens planning verloopt dienen we eind november de officiële bouwaanvraag in bij de gemeente Arnhem.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s