Expositie Woonportretten in Hoofddorp

Met deze intrigerende foto van Karin Dekkers wordt de expositie ‘Woonportretten – Particulier Opdrachtgeverschap in beeld’ geïntroduceerd. De foto is genomen in een van onze klushuizen, want Sint Martens Hof is een van de tien Nederlandse (C)PO projecten die in de tentoonstelling van Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol aan bod komt.

De begeleidende tekst:
“Wie droomt er niet van een zelfbedacht huis dat afgestemd is op jouw leven? Een plek waar je dagelijks ‘thuis’ komt. In deze tentoonstelling zijn van tien bijzondere woningbouwprojecten de ervaringen van bewoners en architecten vastgelegd.

Zowel woningzoekenden als aanbieders experimenteren in toenemende mate met dit vraagstuk. Hoe creëren we een een gevarieerde en betaalbare woningmarkt die tegemoet komt aan de hedendaagse diversiteit aan wensen en behoeften?

Het aantal voorbeelden waarbij  bewoners als groep in een vroeg stadium zijn betrokken bij de planvorming groeit. De verzamelnaam voor dit soort woningbouwprojecten is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

In deze tentoonstelling zijn van tien CPO projecten de ervaringen van bewoners en architecten vastgelegd. De tentoonstelling toont dat het bouwen van een eigen huis niet alleen is weggelegd voor mensen met een bovengemiddeld inkomen. De geselecteerde projecten getuigen van vrijheid, ruimtelijkheid, architectuur en diversiteit.”

De expositie is dagelijks te bezichtigen van 25 juni tot en met 8 juli, in de passage van het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Gaat dat zien!

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s