Korrid

Wie zijn die bende mafkezen eigenlijk, die de bouwvallen hebben gekocht? In een reeks portretten stellen alle kopers zich voor. Vandaag deel 3: Korrid. 

Door Leendert Douma, Foto: Han Koppers

Klik op foto voor groter formaat

Met zijn 25 jaar is Korrid Boerma de benjamin van de klusgroep. Toch is hij een oude bekende van de buurt. Korrid werkte jaren geleden in de C1000 schuin tegenover de klushuizen, en zijn broer woonde antikraak in een van de panden op de Hommelseweg. “Zodoende fietste ik dagelijks langs de huizen”, vertelt Korrid. “Het was vreselijk om te zien hoe ze steeds meer vervallen raakten. En ik vond het zonde dat ze een tijdlang op de nominatie stonden om te worden gesloopt. Dan zou een mooi stukje historisch stadsgezicht, rondom een verborgen hofje, zomaar verdwijnen. Gelukkig is dat niet doorgegaan.”

Geen rare scheuren
Korrid is wezen kijken op de open dag voor de verkoop van de klushuizen, vorig jaar zomer. Hij was meteen gecharmeerd van het pand aan de Marten van Rossumstraat 4/5. “Ik vind een hoekwoning fijn. Dan heb je de vrijheid aan één kant. Lekker rustig”, zegt Korrid, die destijds verrast was door de staat waarin het huis verkeerde. “Uiteraard heb ik goed gekeken naar de toestand van het pand. Het viel me enorm mee! De binnenkant zag er netjes uit. Ik heb geen rare scheuren ontdekt, of zo.”
Dat betekent overigens niet dat er nauwelijks iets gaat gebeuren op Marten van Rossemstraat nummer 4/5. Korrid heeft plannen voor een dakkapel en een grote uitbouw in zijn achtertuin met daarboven een dakterras. En hij is heel tevreden over hoe de architect zijn wensen heeft vertaald tot een ontwerp: “De ideeën worden nu concreet, dat motiveert enorm.”

Trotser op je huis
Korrid is bezig zijn opleiding voor doktersassistent af te ronden. Hij werkt nu in een huisartsenpraktijk in Huissen. Omdat hij bovenaan de Hommelseweg woont, kan hij straks makkelijk in de avonduren en weekenden telkens even langs gaan om te klussen. “Maar ik heb eigenlijk geen kluservaring”, vertelt Korrid lachend. “Ik kan schilderen en vloertjes leggen, dan heb je het wel zo’n beetje gehad.” Dat weerhoudt hem niet om al het werk aan te pakken: “Ik ben niet bang om fouten te maken”, zegt Korrid. “Zo erg is dat niet in je eigen huis. Daar leer je van. Bovendien zijn het je éigen fouten. Daarna hoef je geen ellenlange discussies aan te gaan met een aannemer. Dat scheelt weer.” 
Hij heeft wel veel zin in het werk: “Doordat je alles zelf doet, wordt de woning echt helemaal van jou. Dat is het leuke van een klushuis”, vindt Korrid. “En dan ben je, denk ik, ook veel trotser op je huis dan wanneer je alles kant en klaar koopt.”

Mooie mix
Korrid is ook een beetje de stille kracht van de klusgroep. Op vergaderingen voert hij niet het hoogste woord. Maar als de handen uit de mouwen moeten, dan staat hij vooraan. Door de gezamenlijke tuinopruimdagen en sloopacties heeft hij zijn nieuwe buren al goed leren kennen. “Dit is een hartstikke leuke groep”, vindt Korrid. “Heel verschillende mensen, qua leeftijd, samen of alleenstaand, al dan niet met kinderen. Het is mooi dat dat allemaal door elkaar gaat wonen. Zo’n mix, dat hoort toch in een wijk.”

Dit bericht werd geplaatst in kopers aan het woord en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Korrid

 1. Tineke zegt:

  Hoekwoning? Semivrijstaande villa heb ik begrepen! Of was dat architectenpraat? 😉

 2. Pim zegt:

  Hoi Korrid, leuk om het interview over jouw te lezen.

 3. Helena zegt:

  Wat ’n mooi interview, jij bent dus ’n echte ernhemmer 😉 en met dat klussen komt het zeker goed!

 4. Hester zegt:

  Hoi Korrid, leuk om jou als buurman te krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s