Architect kan gaan tekenen

Eerst heel veel paraafjes en handtekeningen zetten...

Terwijl overal in Nederland mensen dansen op Bevrijdingsfestivals, vieren Sint Martens Hof en NEXIT architecten hun eigen feestje. Want vandaag hebben voorzitter Tineke Jacobs en secretaris Pim Jansen namens de vereniging de contracten met architect Addy de Boer getekend en beklonken. “Hiermee gaat het klushuizenproject een nieuwe fase in”, zegt Pim. “Eindelijk kunnen we concreet met onze huizen aan de slag.”

“Sint Martens Hof heeft net getekend. Dus nu kan de architect aan het tekenen slaan”, zegt Tineke, doelend op het intensieve ontwerpproces dat nu ingaat. “Fijn dat alles nu zichtbaar wordt. Vier maanden hebben we hier achter de schermen snoeihard aan gewerkt. Voor buitenstaanders lijkt het alsof dit het beginpunt is.”

Divers
Ook NEXIT heeft heel wat voorwerk verricht. Veel panden zijn al ingemeten, als basis voor het ontwerpwerk. En Addy de Boer heeft intensieve gesprekken met de kopers gevoerd, om hun wensen en ideeën te inventariseren. “Die zijn heel divers. Dat had ik niet verwacht”, zegt Addy. “Iedereen heeft totaal verschillende plannen. Maar niet onrealistisch, alles kan binnen budget worden gerealiseerd.”

... en dan aan de bevrijdende bubbels!

Individualiteit
Er gaan hele achtergevels herbouwd worden, verklapt Addy alvast. En sommige huizen worden als het ware omgedraaid doordat het trappenhuis van de voor- naar de achterkant gaat. Dat maakt bijvoorbeeld een vide mogelijk.
“De individualiteit van de klussers toont zich in de plattegronden”, vindt Addy. “Sommigen kiezen voor hele kleine slaapkamers. Anderen willen daar juist een hele suite van bouwen. Hetzelfde geldt voor de keukens: die gaan soms bijna een etage opslokken.” En dan zijn er nog veel klussers die wonen en werken willen combineren.

Bevrijdend
De architect laat zich niet uit het veld slaan door de extreem verschillende woonwensen. Integendeel. Addy de Boer: “Het toont maar weer aan dat standaardbouw voor een grote groep mensen niet geschikt is.” En met een beetje creatief nadenken is er binnen een bestaand casco vanalles mogelijk. “Dat is heel bevrijdend”, besluit Addy, “Dus is het heel toepasselijk dat we deze contracten op Bevrijdingsdag tekenen.”

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Architect kan gaan tekenen

 1. Pim zegt:

  Weer een stap verder in de goede richting.

 2. Martijn zegt:

  SMH en Nexit: gefeliciteerd! Op de vrijheid om je eigen huis te ontwerpen/ontwikkelen!

  Snel geregeld Tineke en Pim, die ondertekening!

 3. Joho! Proost, op het werk aan onze eigen huizen!

 4. arjenne van Berkum zegt:

  Heel goed en nu mooie plannen maken!

 5. Hester zegt:

  ..ik zit zelf een beetje in over het plaatsen van een geluidsdichte wand die je aan de kant kunt schuiven, bestaan die wel?

 6. Helena zegt:

  wat superrrr! Wij hebben dit weekend ook even geproost op deze nieuwe mijlpaal..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s