Ellen en Pim

Wie zijn die bende mafkezen eigenlijk, die de bouwvallen hebben gekocht? In een reeks portretten stellen alle kopers zich voor. Vandaag deel 1: Ellen en Pim. 

Door Leendert Douma, Foto: Han Koppers

Klik op foto voor groot formaat

Ellen Willemsen (26 jaar) en Pim Jansen (30) worden nu al gezien als de bikkels van de groep. Een muurtje wegpoffen of een boom in splinters zagen, Ellen en Pim staan vooraan om het karwei te klaren. Klussers in hart en nieren, dus. Maar vreemd genoeg zagen ze in eerste instantie niets in het klushuis op Nijhoffstraat 5-7, dat ze uiteindelijk wel hebben gekocht. “We wonen al een paar jaar samen in een gehuurd souterrain en we zochten iets om te kopen in Arnhem Noord”, vertelt Pim. “Op een woonbeurs in de Eusebius hoorden we van het klushuizenproject. Ik ben er later langs gefietst en ik vond het helemaal niets.” Toch bleef het kriebelen en Pim zag op een open dag de woning van binnen. “Toen werd ik wel enthousiast, omdat ik zag hoeveel ruimte het huis had.”

Net op tijd
Ook Ellen raakte overtuigd. “We hadden een uitgebreid eisenlijstje, en daar paste dit uiteindelijk wel in”, zegt ze. En door hun ‘gedraal’ schreven ze zich op het aller- allerlaatste moment in. “Ik heb zelfs vrij van m’n werk genomen om de inschrijving op de fiets naar de notaris te brengen”, lacht Pim. Nijhoffstraat 5-7 was de enige woning waar ze op uit waren. Hoewel ze niet als eerste uit de loting rolden, kregen ze het huis toch toegewezen. Ellen herinnert zich haar eerste bezoek nog goed. “Beneden was het helemaal zwart geschilderd. Maar eenmaal boven was ik verbaasd van alle ruimte.”

Verbazing
Dat bezoek was samen met een bouwkundige, die hun voorhield hoeveel er aan het huis moest gebeuren. “Maar dat schrok ons niet af”, zegt Pim. “Ik hou wel van aanpakken. Ik vind slopen lekker, maar ik kan ook heel precies werken.” Ze hebben best wat kluservaring, vertellen Ellen en Pim. En door grondig uitzoeken en vervolgens de handen uit de mouwen te steken komen ze er wel. “Ik vind het niet erg om vieze handen te krijgen. Ik wil gewoon aan de gang gaan”, zegt Ellen. Haar voortvarende aanpak stuit nu al op verbazing. “Ik belde een bedrijf om een hakselaar te huren. Dat vonden ze maar vreemd, dat een vrouw daarvoor belde. ‘Neem wel een technisch iemand mee’, zeiden ze zelfs. ‘Het is wel een professioneel apparaat.’ En toen ik hem de volgende maandag kwam terugbrengen keken ze wel wat opgelucht.” 

Experimenteren
De technische man is Pim. Hij werkt als constructeur/ontwerper bij VIRO Engineering. Direct na de koop begon hij het huis – inclusief hun eigen meubels – in te tekenen in een 3D-ontwerpprogramma. “Ik kan uren zitten experimenteren, met de plaats van de keuken en de trap bijvoorbeeld”, zegt hij vergenoegd. “We zijn ons ook al wezen oriënteren bij de keukenboer en de badkamerspecialist”, zo vertelt Ellen die onderzoeksanalist/laborante is bij het UMC Utrecht.

Proces
Het stel steekt al heel wat tijd en energie in hun nieuwe huis en in de kopersvereniging. Pim is secretaris van de vereniging en Ellen is actief in de tuincommissie. Zo leren ze heel veel in dit proces, vertelt Ellen. “Ik moest opeens kapvergunningen gaan aanvragen voor de bomen in de tuin. Dat had ik nog nooit gedaan. Dan zit je dat een paar avonden uit te zoeken, en dan weet je ook hoe dat moet.” Allemaal een kwestie van goed voorbereiden, vindt Pim, die onder andere intensief betrokken was bij de architectenselectie.   

De twee zijn zeer te spreken over hun medeklussers. “In het begin was het even pijlen wat voor mensen er mee zouden doen”, zegt Ellen. “Maar iedereen is heel enthousiast en zonder poeha.” Het zijn allemaal heel verschillende mensen, vindt Pim. “Dat is heel positief. Iedereen kan zijn eigen ding doen.”

Achteraf is het maar goed dat Ellen en Pim het huis aan de Nijhoffstraat niet links hebben laten liggen.

Dit bericht werd geplaatst in kopers aan het woord en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Ellen en Pim

 1. Hester zegt:

  Wat een leuk setje!

 2. Hester zegt:

  een kluswoning hebben en zelf beheren (nu Hommelseweg 79) lijkt wel politiek; de score is nu 1 ei tegen de gevel en een doichtgelijmd slot

 3. Pim zegt:

  Leuk intervieuw!

 4. Roos zegt:

  Leuke site om alles te volgen over het klusproject! Veel succes!

 5. Marianne zegt:

  Ik ben trots op jullie. Dat jullie het aandurven en er relaxt onder blijven

 6. pa zegt:

  Ellen en Pim,
  Gefeliciteerd met de sleutels,nu aan de slag
  Wens jullie heel veel succes, ook al kijk ik met andere ogen na de kluswoning.

  knuffel,Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s