Nadenken over klushuizen

Addy de Boer overlegt met Ellen Willemsen en Pim Jansen

Zaterdag 26 maart was Sint Martens Hof op bezoek bij NEXIT Architecten op de Spoorwegstraat in Arnhem. Onder leiding van architecten Addy de Boer, Wilbert de Haan en Maurice L’homme hebben we gekeken naar de individuele mogelijkheden van onze kluswoningen. Daarvoor werden plattegronden getekend en alvast papieren maquettes geknutseld. 

Allerlei vragen kwamen zaterdag aan bod. Hoe gaat de achtergevel er uit zien? Moet daar een uitbouw aan komen? Voor veel mensen blijkt dat niet nodig, die gaan er straks al zoveel op vooruit in oppervlakte. Daarnaast liet NEXIT ons nog oplossingen voor dakramen en –kapellen zien.

Addy de Boer bekijkt de maquette van Günay Mogultay en Ali Atabey

We kregen flink wat huiswerk mee. “Jullie zijn toch klussers?”, vroeg Addy de Boer. “Klus dan maar een serieuze maquette van jullie nieuwe huis in elkaar. Stel je ideale woning samen.” Nou, daar hebben we wel zin in. Daarnaast gaan we alle (historische) tekeningen van onze huizen bestuderen. Zo maakt iedereen uiteindelijk een soort van aanvullend individueel pakket van wensen, waarmee hij of zij weer in gesprek met de architect gaat.

Hans Bekelaar en Ellen Willemsen ontmantelen een terras

Het was een leuke, leerzame ochtend. Zaterdagmiddag pakten we een terrasje. Letterlijk dan. We gingen weer aan het werk in de tuinen. Per ongeluk is een verkeerd geplande container niet afgebeld. Die hebben we in een spontane bui maar vol gegooid met puin, stenen en tegels uit onze ‘klustuinen’. En we hebben een gigantische berg takken en struiken weggesleept. Die gaan we op 9 april lekker door de hakselaar halen.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, stand van zaken en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s