Geslaagde aftrap tuinruimen

Klik voor vergroting

Een container vol puin, bakstenen en tegels, eentje vol grofvuil en drie grote aanhangwagens vol groenafval. Dat is de oogst van een dagje werken in de tuin achter de klushuizen in de wijk Sint Marten in Arnhem, afgelopen zaterdag. De tuin aan de kant van de Marten van Rossemstraat ligt er nu als een kale vlakte bij. Maar aan de kant van de Nijhoffstraat moet nog heel veel gebeuren. Zo’n tien tot twaalf klussers van kopersvereniging Sint Martens Hof staken de armen uit de mouwen om de tuinen achter onze kluswoningen eens flink op te ruimen. Die zijn – net als de huizen – jarenlang verwaarloosd. Overal woekerde klimop, stonden vage bouwseltjes en lag er veel oud meubilair.

Korrid Boerma zet z'n handtekening op z'n nieuwe huis

De tuinopruimdag was de eerste praktische actie die we samen ondernamen. En daar waren we wel aan toe, na maandenlang vergaderen om de vereniging op te tuigen, architecten en aannemers te selecteren voor de cascorenovatie en te studeren op duurzame bouwoplossingen.

Voor aanvang van het werk kregen we nog wat presentjes uitgereikt van de verkopende partijen: de gemeente en woningcorporatie Portaal. De gemeente zorgde voor de twee containers. Portaal overhandigde aan onze voorzitster Tineke Jacobs een accuboormachine en deed klushuisbordjes om op de voordeuren te schroeven cadeau.

Vervolgens werden in no-time dode bomen gekapt, halfvergane terrasjes verwijderd en oude schuurtjes neergehaald. En we hebben de klimop verwijderd van de muren en schoorstenen van de aanbouwtjes aan de huizen. Die worden op een later tijdstip gesloopt. Tijdens de werkzaamheden deden we nog een vreemde ontdekking: half onder de grond werd een oud pistool compleet met munitie gevonden. Deze is overgedragen aan de politie.

Aan het eind van de dag constateerden we dat we flink zijn opgeschoten. Maar ook dat het werk nog lang niet is gedaan. De komende maanden zullen we nog regelmatig in de tuinen aan het werk zijn.

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Geslaagde aftrap tuinruimen

 1. wat fijn om eindelijk alvast de handen uit de mouwen te kunnen steken! Leuk voorproefje! En direct een mooie gelegenheid om te kijken of de samenwerking lekker loopt. Ik wil jullie nog veel klusplezier toewensen!

  Zelf zitten we in de aanloop van de koop van een klushuis aan de Nijhoffstraat (dat hoge, smalle pand), erg spannend en leuk! Als het doorgaat, zullen we vast komen kennismaken, voor goede klustips e.d.

  • Hester zegt:

   Hoi collega-klussers, goed om van jullie te horen. Is het een idee om gegevens uit te wisselen? We kunnen vast nog wel wat aan elkaar hebben! Jullie ook succes!

   • Lijkt me een goed plan! Mijn emailadres is monique@rozebril.nl. We hebben elkaar volgens mij al ontmoet op de eerste informatieavond in juli, jij vertelde dat prachtige verhaal over dat je er gewoond had en nu de fantastische kans had om het droomhuis echt in je bezit te krijgen. En dat is gelukt!! Ik kan me zo voorstellen dat het gat dat jij in het plafond gesprongen bent supergroot moet zijn geweest 🙂

 2. Hoi Monique,

  Geen gat in het plafond. We waren op vakantie in Korfu toen we via sms bericht kregen. We zaten met tranen in onze ogen. Lees ook dit blog-berichtje: Slopen? Wat een onzin!

  Groet van Hester en Leendert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s