Niks te zien

Afgelopen zomer kreeg het klushuizenproject heel veel publiciteit omdat Portaal en de gemeente Arnhem de panden verlootten. Sindsdien is het stil in de media. En voorbijgangers in de Hommelseweg en Nijhoffstraat zien de panden nog altijd in hun vervallen staat staan. Is er dan sinds september niks gebeurd?

Jawel, juist vreselijk veel. Na de loting en toewijzing van de panden zijn we als nieuwe bewoners druk bezig om een kopersvereniging op te richten, inclusief dagelijks bestuur en commissies die zich bijvoorbeeld bezig houden met het selecteren van een architect/bouwkundige, een geschikte aannemer voor het grote werk (fundering, casco, daken) en duurzame renovatieoplossingen. De afgelopen maanden hebben we ons als vereniging ook intensief gebogen over de koopcontracten en het daaraan verbonden programma van eisen. Omdat dit het eerste klushuizenproject in Arnhem is, moeten alle betrokken partijen improviseren en experimenteren. En dat betekent: haken en ogen, en nog meer haken en ogen. En dus veel vergaderen.

Dat blijven we voorlopig nog wel even doen. Dus zullen de komende tijd nog geen werkzaamheden zichtbaar zijn in de panden aan de Marten van Rossemstraat, Hommelseweg en Nijhoffstraat. Maar de plannen worden steeds concreter.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in stand van zaken en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s